Ekm

"YOUR NATURE YOUR FUTURE" ERASMUS PROJESİMİZİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.BU KAPSAMDA OKUL BAHÇESİNDE EKİM ÇALIŞMALARI YAPILDI.

Eyl

Daha Fazla Bilgi Almak İçin Lütfen Tıklayınız.

Ekm

"YOUR NATURE YOUR FUTURE" ERASMUS PROJESİMİZDE LİTVANYA GEZİSİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA PANO HAZIRLANDI.

Eyl

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik'te ülke, il/ilçe ve okul genelinde ortak yazılıların yapılacağı; il/ilçe ve okul genelinde gerçekleştirilecek ortak sınavların ise il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerince hazırlanacak konu soru dağılım tabloları çerçevesinde uygulanacağı belirtilmiştir.

Bu bağlamda il/ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerince oluşturulacak konu soru dağılım tablolarına örnek oluşturması açısından temel eğitim ve ortaöğretimdeki farklı branş ve sınıf düzeylerinde "konu soru dağılım tabloları" yayımlanmıştır.

Eyl

Millî Eğitim Bakanlığının ülke genelinde ortaokul ve liselerde bu yıl ilk kez gerçekleştireceği ortak sınavların tarihleri belli oldu. 6'ncı sınıf Türkçe ve matematik dersleri sınavı 26 Aralık'ta, 9'uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri sınavı 27 Aralık'ta yapılacak.

Eyl

Her yıl olduğu gibi okulumuz 2023 YKS'de başarılarına yenilerini ekledi.Üniversiteye yerleşen öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Tem

"Hatır Kahvesi" Edebiyat Dergimiz 7.sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. 64 sayfadan oluşan dergimizin ön sözünde okul müdürümüz Fuat YILDIRIM "...Maddi ve manevi her alanda etkilendik ama en çok etkilenenler çocuklarımız oldu. Geleceğimizin sahibi çocuklarımız. Çocuklarımız denince akan sular durur bir anda. Her şey onlar için değil mi? Her ayağa kalkış, her uyanma, her kıpırdanış… Onların bir gülüşüne dünya değer. Ve onlar için bütün güzelliklere göz kırpmak… Hepsi hepsi onlar için. Her şeyin ilacı olan zaman eminim acılarımızı da alıp götürecek. Biraz Sabır. İşte biz bu sabrı, bu zamanı çocuklarımız için sizler için derlediğimiz “Hatır Kahvesi” adlı dergimizde oluşturmaya, doldurmaya çalışıyoruz. Bunun için yine kalemi elimize aldık öğrenci ve öğretmenlerimiz ile birlikte. Amacımız sizi, biraz uzaklaştırabilmek yaşadığımız olumsuzluklardan…. Bir gülümseme, bir sıcaklık çocuklarımızın yüreklerinde… Sizlerin yüreklerinde… Diyorum ya amacımız sadece bu.

Bir gülümseme, bir tebessüm. Yüreğinize dokunabilmek, arada bir de olsa sevinç naraları attırabilmek…Bunları duymamıza gerek yok, yeter ki hissedin….
Sevgiyle kalın,Umutla kalın.” sözlerine yer verdi.

Haz

OKULUMUZ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ MACARİSTAN GEZİSİ KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERE KATILDI.

Haz

OKULUMUZDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ERASMUS KA+220 PROJEMİZ OLAN "YOUR NATURE YOUR FUTURE" KAPSAMINDA İTALYA GEZİMİZDEN KARELER

May

ERASMUS KA220 SCH  PROJESİ"YOUR NATURE YOUR FUTURE" KAPSAMNIDA LİTVANYA GEZİMİZ VE İZLENİMLERİMİZ

30 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında proje ortaklarımızla beraber Litvanya'da gerçekleştirilen, "Art for Nature" çalışmalarına katılan okulumuz ekibi yorucu bir seyehat sonrasında bir o kadar da keyifli çalışmalar yapmış olamanın keyfi ve edindikleri deneyimlerle geri döndüler.

Okulumuz kimya öğretmeni Halide Benzer'in Litvanya hareketliliği ile ilgili görüşleri:

Litvanya gezimiz çok güzel geçti.Açıkçası Litvanyayı bu kadar güzel bir yer beklemiyordum.Her taraf yemyeşil ormanlar, göller,tarihi yerleri,güzel evlerin çok katlı binaların az olduğu çok sakin bir ülke . Siauliai deki okulun güzel organizasyonu idareci ve öğretmenlerin ilgisi özellikle Margaritanın cana yakınlığı ve misafirperverlikleri çok güzeldi.Farklı ülkelerden öğretmen ve öğrencilerle tanışmak ,beraber yaptığımız etkinlikler çok güzeldi. Litvanya’nın yöresel yemekleri ve okuldaki öğlen yemekleri gayet güzeldi.

Çok güzel anılarla hatırlayacağım bir gezi oldu.

GELECEĞİNİZ İÇİN ELAZIĞ ANADOLU LİSESİ'Nİ TERCİH EDİN

May

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Truzim Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" kapsamında yazar Mustafa KUTLU'nun eserleri öğrencilerimiz tarafından okunmuş,ilk olarak okulmuzda gerçekleştirdikleri panelin ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz'ün katılmıyla da İl panelinde sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.Emeği geçen başta  Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Şahin ALP hocamıza ve öğrencileirimize teşekkür ediyoruz.

Tem

Okulumuz öğretmenlerinden zehra YILDIRIM ve öğrencilerimizin katılımıyla e-twinning projemiz olan "A life in Peace" projemizi çeşitli etkinliklerle tamamladık. Öğrencilerimiiz bu proje sayesinde farklı kültürel, etnik ve dini gruplar arasında barış içinde bir arada yaşamayı, hoşgörüyü ve anlayışı teşvik etme,

- Kültürel farklılıklara saygı duymanın ve çeşitliliği benimsemenin önemi konusunda farkındalık yaratma,

Öğrencilere dünyanın dört bir yanından farklı kültürler ve gelenekler hakkında bilgi edinme fırsatı verme,

- Öğrencileri kültürlerarası diyaloga girmeye ve kültürel deneyimlerini paylaşmaya teşvik etmeye teşvik etme,

-Öğrencilerin eleştirel düşünme ve kültürlerarası iletişim becerilerini geliştirmeyi sağladılar.

May

Okul kültürümüze bir yenisini eklemek adına her yıl mayıs ayının 2.haftası düzenleyeceğimiz "Elazığ Anadolu Lisesi Sanat Günleri" kapsamında öğretmen ve öğrencilerimiz Ebru Çalışması gerçekleştirdiler.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Erasmus+ projemiz kapsamındaki etkinliklerden birini daha, okulumuz bahçesinde oluşturduğumuz Erasmus+ Bahçesi'ne, öğrencilerimizle birlikte sebze ekimi yaparak gerçekleştirdik.

Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.