Mrt

OOP Uygulaması kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı kardeş okulumuz Bahçekapı İlkokulunu ziyaret ettik. Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere Kumanya paketlerimizi teslim ettik.

Şbt

ÖĞRENCİMİZ SUĞRA UZUNOĞLU ORYANTİRİNG BRANŞINDA İL BİRİNCİSİ OLDU.ÖĞRENCİMİZİ VE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 09.09.2023 tarihinde 32304 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. Yönetmeliğin 5. maddesinin 1. fıkrasının; (d) bendinde ''Uygulamalı sınavlar hariç, öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan derslerin sınavlarının ortak yapılması esastır.''  (f) bendinde ''Okullarda yapılacak ortak yazılı sınavların soruları konu soru dağılım tablosuna göre hazırlanır. Konu soru dağılım tablosu il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ile birlikte oluşturulur.'' ve aynı Yönetmeliğin 6. maddesinin 1. fıkrasının; (ç) bendinde ise "Bakanlıkça yapılacak ortak yazılı sınavlar için Genel Müdürlük tarafından, il/ilçe ve okul geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar için il sınıf/alan zümreleri tarafından, konu soru dağılım tablosu hazırlanır ve öğrencilere bildirilir." hükmü yer almaktadır.

09/02/2024 tarihinde yapılan il alan zümre başkanları toplantısında ilçe zümre başkanları ve Elazığ Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü öğretmenleri bir araya gelerek Konu Soru Dağılım Tabloları oluşturulmuştur.

Okullarımızda yapılacak tüm sınavlarda bu Konu Soru Dağılım Tablolarında yer alan kazanımlar ve soru sayıları esas alınacaktır. Okullarda yapılan tüm sınavlar cevaplarını öğrencilerin oluşturduğu (açık uçlu/ kısa cevaplı) ve farklı bilişsel düzeyde kazanımları ölçen maddelerden oluşacaktır.

Mrt

Okul Ortaklığı Programı kapsamında okulumuz öğretmenleri  ve Erzurum Yakutiye Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenlerinin işbirliği ile ortak soru havuzu oluşturuldu.Oluşturulan soru havuzu tüm branş öğretmenlerinin erişimine açıldı.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları  9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı günü; 9. sınıf matematik dersleri için 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacak.

Bu doğrultuda, sınavların kapsam geçerliğinin artırılması ve öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması için hangi konu/kazanımdan kaç soru sorulacağını gösteren konu soru dağılım tabloları hazırlanarak yayımlandı.

Ülke geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar; 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi 7 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan ve 9. sınıf matematik dersi 8 adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan oluşacak.

Şbt

Okul Ortaklığı Projesi Kapsamında okul ortağımız Ezurum Yakutiye Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile beraber  iki okulun ortak çalışmalarında kullanılmak üzere ortak logo tasarlandı.Tasarlanan logo için Türk Patent ve Marka Kurumuna tasarım tescil belgesi almak için başvuruda bulunuldu.

Mrt

OOP Kapsamında; Okulumuz bilgisayar öğretmeni tarafından Google Driver Alanı açılarak iki okulun  zümre başkanları aracılığıyla  karşılıklı sorular  sanal alana yüklendi ve yüklenen sorular ortak deneme sınavlarında kullanılmaya başlandı.

ÜLKE GENELİNDE YAPILACAK OLAN 2. DÖNEM 1. ORTAK SINAVLARIN TARİHLERİ BELLİ OLDU

Ara

"YOUR NATURE YOUR FUTURE" ERASMUS PROJESİMİZİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR. BU KAPSAMDA FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUZ.

Şbt

43 okulun katıldığı münazara yarışmasında çeyrek finaldeyiz.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Şbt

Jandarma güvenlik cumhuriyet konulu resim yarışmasında il çapında 1. Olan 9/C  sınıfından Yaren Bedriye Çapkur'a ödülleri teslim edildi.

Şbt

Erzurum Yakutiye Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile Okul Ortaklığı Projesi kapsamında öğrencilerimize yönelik başarıyı ve motivasyonu arttırmak için ortak afişler düzenlendi.

Şbt

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Nurettin YERKAZAN , Müzik Öğretmenimiz Gülşah ÖZTAŞ ve öğrencimiz Baran BOZTAŞ'ın birlikte hazırladıkları podcast' imiz okulumuz youtube  kanalında yayında.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı I.Dönemin son haftasını öğrenci ve öğretmenlerimiz ile beraber çeşitli etkinlikler ile tamamladık.