YOUR NATURE YOUR FUTURE

·        Çevremizle ilgili en belirgin çevresel sorunlar nelerdir? Sorunu detaylı bir şekilde tarif ederek çözüm önerileri geliştiriniz.

ØÇevremizle ilgili en belirgin bazı sorunlar:

o   İklim değişikliği: Fosil yakıtların yanması, ormansızlaşma, sera gazları başlıca sebeplerindendir. Bu soruna önerim atmosferdeki karbon gazlarını azaltmak, orman alanlarını genişletmek için ağaç dikmek ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanmak.

Mrt

WHAT CAN WE DO INDIVUDALLY TO RESPECT THE ENVIRONMENT AND IMPROVE ENVIRONMENTAL PROTECTION AWARENESS?

Respect for the environment and awareness of protection is an important issue today. Every person must realize the seriousness of global enviromental problems. Every person has a few responsibilities to do.

Firstly, it is important to join in activities such as planting trees to protect green areas. Besides, trees are also important for wild animals. In this way, it is important in the ecosystem.

It is also important to recycle waste correctly. We should use recycling bins in our lives. We must reduce the use of waste that harms the environment and be careful not to leave it in nature.

We should use electricity and water in a controlled manner. We shouldn’t waste it.

Finally, every person must fulfill their responsibilities for a better World.

Mrt

Okulumuz da erasmus projemiz olan "Your Nature Your Future" ile ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Mrt

“Çanakkale Zaferi”nin 109’uncu yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy"Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda" dizelerinde ki gibi her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan toprağımız için ortaya konulan kahramanlığı ve fedakarlığı hazırlanan programla bir kez daha andık. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

HATIR KAHVESİ EDEBİYAT DERGİMİZİN TÜM SAYILARI YAYINDA. OKUMAK İSTEDİĞİNİZ SAYI İÇİN LÜTFEN LİNKE TIKLAYINIZ.

HATIR KAHVESİ - SAYI 1

HATIR KAHVESİ - SAYI 2

HATIR KAHVESİ - SAYI 3

HATIR KAHVESİ - SAYI 4

HATIR KAHVESİ - SAYI 5

HATIR KAHVESİ - SAYI 6

HATIR KAHVESİ - SAYI 7

Mrt

CODEWEEK HAFTASI DOLAYISIYLA YAPILN ETKİNLİKLER İLE  "CERTİFİCATE OF EXCELLENCE"  SERTİFİKAMIZI ALDIK.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Mrt

OOP Kapsamında ‘’Materyal Eksikliği Tespit  Komisyonu ‘’ kurarak çalışmalara başlanmış, ilk etapta okul ortağımız Erzurum Yakutiye Cumhuriyet Anadolu Lisesi için fizik laboratuvarı malzemeleri hazırlanmıştır.

Mrt

OKUL ORTAKLIĞI PROGRAMI KAPSAMINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN  ERZURUM YAKUTİYE CUMHURİYET ANDOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK "MOTİVASYONUNU KAYBETME"  ADLI ÇEVRİM İÇİ SEMİNER DÜZENLENDİ. AKRAN DESTEĞİNİN SAĞLANDIĞI BU SEMİNER İÇİN ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUZ.

Mrt

İki okul tarafından belirlenen ve iki okulun akademik seviyesinin ortasında olacak bir şekilde Belirli aralıklarla deneme sınavlarının hazırlanması ve belirlenen Zaman ve tarih içerisinde deneme sınavlarının gerçekleştirilmesi kararınca Gerçekleştirilen deneme sınavların neticesinde sınav analizleri yapılarak öğrencilerin eksik olduğu konuların Tespit edildi.

Mrt

OKULUMUZ, GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN FUTSAL MÜSABAKALARINDA İL BİRİNCİSİ OLARAK KUPA KALDIRDI. OKUL TARİHİMİZE BİR İLKİ YAŞATAN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİ KUTLUYORUZ.

Şbt

Okullardaki akran zorbalığına yönelik farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek için okul ortaklığı projesi kapsamında ortak okul Erzurum Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Gülbahar Ergin tarafından ve  okulumuz ingilizce öğretmeni  Çilem Güreş Çelikal ile birlikte Bully Therapy adlı eTwinning projesi hazırlandı. Projeye aynı zamanda

7 ülke (Sırbistan,Polonya,Ürdün, Romanya, Gürcistan,Ukranya,Slovakya)  ve Türkiye’den

katıldı. Proje çerçevesinde düzenlenen ‘Mavi Giy’ etkinliğinde eş zamanlı olarak tüm okuldaki öğrenciler mavi giyinerek toplumsal bir mesaj vermeyi amaçladı.

Proje hakkında bilgi veren okulumuz öğretmeni Çilem Güreş Çelikal, “Projeye 7 ülke ve Türkiye’den de 9 okul katıldı. Proje çerçevesinde Mavi Giy etkinliği de düzenlendi. Bu hareketle, akran zorbalığına karşı duruşlarını göstererek dayanışma ve farkındalık oluşturmayı hedefledik. Öğrencilerin bu olumlu ve etkileyici hamlesi, aynı zamanda uluslararası işbirliği ve kültürel alışverişin bir örneği oldu. okul ortaklığı projesi kapsamında kardeş okulumuz Erzurum Yakutiye Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmeni Gülbahar Ergin ve öğretmenlerin liderliğindeki bu inisiyatif, gençlerin sorunlarla mücadelede birlikte hareket etme ve empati geliştirme konusunda ne kadar güçlü olduklarını gösterdi. Mavi giy etkinliği, öğrenciler arasında dayanışma ve saygı kültürünün yayılmasına katkı sağlayarak, eğitimde önemli bir adım oldu

Mrt

Okul Ortaklığı Projesi kapsamında oklumuz ve Erzurum Yakutiye Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenleri arasında TÜBİTAK & PATENT Başvuru Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Mrt

10 PROJE İLE BU YIL TEKNOFESTE BAŞVURUMUZU TAMAMLADIK. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYOR, BAŞARILAR DİLİYORUZ.